O nas

Sprejmite izziv, vsaj enkrat zavestno zavijte na stranpot in ne bo vam žal. Le dobre 3 kilometre od mejnega prehoda Dragonja boste na cilju navdušeni nad tem, kar boste videli. Kmečka gostilna Kortina vam bo odprla vrata v še nedotaknjeno lepoto Slovenske Istre. Stoji pod Krkavčami, ki so ena arhitekturno najlepših in umetnostno zgodovinsko najzanimivejših istrskih vasic. Tukaj, tako blizu in hkrati tako daleč od mondenih obmorskih krajev je, kot bi se čas ustavil. Pod Šavrinskimi griči boste ob vsakem letnem času okušali ozračje samote in čutili tišino mediteranskih dreves, skozi katere veje blagi vonj morja.

Pisalo se je leto 1985, ko je Matej zapustil ljubljansko meglo in odšel na Primorsko. Že v nekaj mesecih je bila v istrsko prst zasajena prva lopata. Preden je oaza v Slovenski Istri dobila svojo sedanjo podobo je sicer preteklo nekaj let, vendar je bilo z gradnjo približno tako, kot z dobrim vinom. Dozorevala je počasi – z leti in obogatila sta jo pot ter zavzetost delavnih rok.
“Pri Matičku” ima vsak kamen in vsako zasajeno drevo svojo zgodbo. Pripovedujejo o miru in tišini, ki sta se na ta košček sveta sicer naselila že pred tisočletji, vendar ju Matejev prihod ni niti malo vznemiril. Grmički sivke šepetajo o zamaknjenosti, ki jo občuti vsak, ki se prepusti idili doline Dragonje.

Kljub miru, pa “Pri Matičku” ni prostora za osamljenost. Dobro vino, domač pršut in istrske domače jedi na kup privabljajo tako istrske domačine, kot tudi petične Ljubljančane, Tržačane ter goste iz vsega sveta.

O nas je bil v nedeljo, 7.11.2010, objavljen tudi prispevek v Nedelu. Prispevek je dosegljiv tudi na: http://www.rad-dobrojem.si/index.php?key=mimart&id=133